Anna-Maria Nygren. Foto: SR

Tendens svenska berättelser: Osynlig

P1 torsdag 7 januari kl 11.03 och 20.03 samt 8/1 kl 23.30

I serien ”Svenska Berättelser”  får lyssnarna själva skriva och berätta om sina liv.
En enda berättelse står i centrum – i trettio minuter. 

”Jag minns när jag var långsam i matsalen. När de andra hann ut före mig. När jag kom ut var de spårlöst försvunna. Hela matrasten sprang jag runt och letade. Halsen gjorde ont, det kändes svårt att andas, tårarna var på väg. Men jag hittade dem aldrig. Och när lektionen började hörde jag hur de skrattade och viskade. De hade hemligheter som jag inte kände till, de hade varit med om saker som jag inte hade varit med om. De var en enhet och jag var utanför.”

Anna-Maria Nygren är 19 år och studerar idag språk på Linköpings universitet.  I de tidiga tonåren drabbades hon av anorexia och i programmet berättar hon om känslorna hon hade då och om vägen ut ur sjukdomen och ensamheten.

”Det finns många som varje dag går till skolan eller vad de nu går till, utan att säga eller få höra ett ord från någon. Jag vill ge er lite hopp. Det kan bli bättre.”  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista