Musikhjälpen samlade in över 5 miljoner!


Efter en rekordartad slutspurt, där mer än två miljoner kronor samlades in på ett dygn, lyckades Musikhjälpen med råge slå förra årets siffror. Slutsumman för insamlingen till förmån för kampen mot malaria blev 5 748 442 kronor.

- Det här har varit en underbar vecka säger Finn Norgren, chef för Radiohjälpen som är den som ansvarar för att pengarna kommer till användning. Med de här miljonerna har vi råd att utöka vårt redan upparbetade engagemang i Afrika och Sydostasien, och vi kommer också ha möjlighet att stödja helt nya projekt som kan hjälpa tusentals malariadrabbade människor.

Intresset från privatpersoner och företag har under årets Musikhjälpen varit rekordstort. Under veckan har 37 826 personer skänkt pengar via musikönskningar. 896 824 kr i kontanter har kommit in och de olika auktionerna har bidragit med 568 131 kronor.

- Jag ser det som en solidaritetsyttring av sällan skådat slag, säger Finn Norgren. Om det var någon som inbillade sig att den yngre generationen saknar engagemang för omvärlden så får de nu tänka om. 

Musikhjälpen avslutas idag söndag 20 december och ett sammandrag av hela veckans händelser sänds ikväll i SVT2 kl. 22.00: ”Musikhjälpen Extra”.

Förra året samlade Musikhjälpen in 3 016 247 kronor till förmån för världens flyktingar.


Mer information om Musikhjälpen:
www.musikhjalpen.se
sverigesradio.se/press
www.pressinfo.svt.se

För kontakt med programledare:
Anna Rosdahl, SR Presstjänst
anna@getserved.se
0709-372656

För kontakt med projektledare, producent m.fl:
Magnus Telander SVT Kommunikation
magnus.telander@svt.se
031-83 73 51