Liv Strömquist i Tankesmedjan i P3. Foto: Kristin Montagu-Evans

Premiär för Tankesmedjan i P3

P3 måndag 11 januari kl 16.30

Idag startar Tankesmedjan i P3 med Simon Svensson, Liv Strömquist, Jonatan Unge, Sara Hansson och Kalle Lind. Ett komikernätverk som vill erbjuda ett alternativ till tankesmedjorna utan humor.

– Det ska bli spännande att göra ett program som är inriktat på politisk satir. Tankesmedjans medlemmar har vansinnigt vassa tungor som kommer slå åt alla håll, höger, vänster, uppåt, neråt. Ingen kommer undan, säger Simon Svensson.

Varje vecka sorterar Tankesmedjan i P3 ut de näst viktigaste nyheterna och samhällsfrågorna för att ge sin analys av världens händelser. Redaktionen utlovar rättvis och balanserad desinformation.  

Simon Svensson, Liv Strömquist, Sara Hansson och Kalle Lind bor alla i Malmö. Simon var programledare för Morgonpasset Sommar 2008 och 2009 och har tidigare jobbat med Pang Prego i P3. 2006 vann han Standup-SM. Liv Strömquist och Sara Hansson är båda serietecknare och Liv har även jobbat med Pang Prego. Kalle Lind ligger bakom P3-programmet Hej domstol! och manuset till 2008 års julkalender i radio och tv. Jonatan Unge, från Stockholm, är ståupp-komiker och medverkade i Morgonpasset Sommar 2009.

Tankesmedjan i P3 sänds måndagar och torsdagar kl 16.30.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".