Shang Imam. Foto: Mattias Ahlm/SR

Mer ung samhällsjournalistik i P3

Med start på måndag får P3:s Brunchrapporten och Verkligheten utökade sändningstider och blir då kanalens nya dagliga samhällsprogram. Brunchrapporten kommer att satsa mer på grävande reportage medan Verkligheten fortsätter att titta på aktuella händelser från nya håll.

Brunchrapportens programledare Henrik Torehammar, som utsågs till Årets Rookie på Radiogalan 2009, blandar skandaler och nyttigheter, politik och kändisar på sitt numera klassiska sätt. Josephine Freje Simonsson är programmets grävande reporter. Ett av hennes avslöjanden under hösten handlade om friska foster som aborteras av misstag, en nyhet som fick stor spridning i andra medier.

– Just nu håller vi på med en större granskning av bilbränder och stenkastning i förorten, vi riktar blicken mot politikernas, journalisternas, polisens och ungdomarnas dolda del i händelserna. Det kan förhoppningsvis röra om lite till våren, säger Josephine ”Gräv-Josse” Freje Simonsson.

Verkligheten har de senaste två åren hyllats för sitt sätt att berätta om vad som händer i Sverige – med närvarokänsla, nerv och oväntade vinklar. De har gjort reportage om en telefonsexförsäljares vardag, räknat ut hur mycket en människa kostar och blivit medaktörer i en husockupation. I säsongens första Verkligheten besöks knarklagret i Göteborg som polisen förgäves försöker stoppa. 

– Vi gör ett varmt och otrevligt program där lyssnarna får följa med till ställen de inte trodde fanns. Det ska vara som att kika in i ett nyckelhål, säger programledaren Shang Imam. 

Pressbilder

Henrik Torehammar
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/829432_1333_2000.jpg
Foto: Johan Ljungström/SR

Shang Imam
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/862748_1333_2000.jpg
Foto: Mattias Ahlm/SR

Brunchrapporten sänds i P3 måndagar kl 11.02-13.00 och tisdagar till fredagar kl 12.02-13.00, med start den 11 januari.
Hemsida: sverigesradio.se/p3/brunchrapporten

Verkligheten sänds i P3 måndagar, tisdagar, torsdagar och fredagar kl 19.03-19.30, med start den 11 januari. Dessutom sänds veckans program igen på söndagar kl 20.03-22.00.
Hemsida: sverigesradio.se/p3/verkligheten  

Verkligheten görs av produktionsbolaget Filt.  

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".