Nytt liv i P4 på lördagskvällar med DJ Clabbe

Claes "Clabbe" af Geijerstam har fingertoppskänsla för vad som passar lyssnarna:

- Det råder fullständigt kaos nu när jag får spela vad jag vill ett helt år. Det är som att öppna en stor dörr och jag blir pirrig bara av att tänka på all musik som finns innanför.

Med 40-års erfarenhet lovar han att spela de låtarna lyssnarna vill höra igen men som de kanske glömt bort att de fanns. Tanken är att överraska. Clabbe kommer även att spela ny musik och de senaste hitlåtarna.

- Jag jobbar ju fortfarande som dj, sedan 1969 har jag varit ute och spelat och jag har fortfarande bra kontakt med publiken och vet vad de vill ha på golvet. Att dj:a betyder ju i praktiken att rent fysiskt byta och blanda låtar som man gjorde förr i tiden - med snack mellan låtarna.

Det första programmet kommer att innehålla en hel del 70-tal med Diana Ross, Blue Swede och Cool & the Gang, mycket 80-tal och glimtar av 60-talet med hjälp av John Fogerty och - faktiskt - Jessica Andersson.

DJ Clabbe är ett "förfestprogram" som sänds lördagar i P4 kl 18.30. Första programmet sänds lördag 9 januari. Frågor, önskemål eller synpunkter till programmet djclabbe@sr.se.

Programmet produceras av Massa Media i Piteå AB

För mer information kontakta:
Li Skarin, producent Massa Media 070- 533 11 53
Dan Granlund, kanalansvarig P4 0703-412015

Presskontakt
Lena Henriksson, pressinformatör P4 070-584 9817

sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".