K1 - Ett blygsamt kollektiv Foto: SVT Bild

Kulturradion K1: Det blygsamma kollektivet - ett program om att överraska sig själv

P1 torsdag 21 januari kl 14.03 samt 25/1 kl 18.15

Plötsligt gör tusentals människor något helt oväntat. Något de inte anade att de skulle göra. Istället för att torka av köksbordet eller gå ut med tidningarna gör de en trädgård på en oväntad plats, tar en bild med blixt under sängen eller skickar en penna som de har kvar från ett gammalt förhållande till ett museum. De har blivit en del av ett blygsamt kollektiv. Ett kollektiv där vem som helst får vara med.

De är en del av den interaktiva konströrelse på internet rullar över världen i olika former. Det här är sajter som har tusentals och ibland hundratusentals träffar och som engagerar folk från Peking till San Fransisco.

"Det blygsamma kollektivet" är ett program av Lotta Erikson om sådana två konstprojekt på internet. "Learning to Love You More" av konstnärerna Miranda July och Harrel Fletcher i Los Angeles och "The Museum of Broken Relationships av Olinka Vištica and Dražen Grubišić i Zagreb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".