Johanna Koljonen, programledare för P3 Kultur. Foto: Olivia Mariette Borg/SR

Nystart för P3 Kultur med Johanna Koljonen

P3 söndag 17 januari kl 14.03

Johanna Koljonens gränslösa kulturmagasin som kartlägger, analyserar och hyllar oväntade företeelser i samtidskulturen är tillbaka. P3 Kultur sändes första gången sommaren 2009 – nu är Johanna tillbaka med ett nytt populärkulturellt nördorama varje vecka.

– Det finns i princip inga gränser för hur komplicerade ämnen vi kan ta upp. Snarare är det så att om nånting är omöjligt att behandla i radio – särskilt i P3 – då måste vi göra det. Vi ser inga problem med att varva smarta, seriösa samtal med ganska mycket humor och en poplåt var sjätte minut, säger Johanna Koljonen. 

P3 Kultur bevakar och analyserar alla former av samtidskultur. Det kan handla om bristen på svenska superhjältar såväl som metoder för att hacka verkligheten. Vårsäsongens första program har temat ”reboot” – gamla välkända historieformat på t ex film som återuppväcks och får nytt liv.

”P3 Kultur – nördorama med Johanna Koljonen” sänds söndagar kl 14.03

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista