På nätet-P1. Karin Adelsköld, producent och Johan Thorstenson, programledare. foto: Mattias Ahlm/SR

"På nätet” i P1 – om sociala medier och trender på nätet

P1:s programserie ”På nätet”, som sändes första gången för ett år sedan, ger sig nu in i de sociala mediernas värld igen och tar tempen på trender och tendenser på nätet i nio nya program.

På nätet startar måndag 18 januari och med hjälp av webbentreprenörer, IT-visionärer och bloggare kommer ämnen som kärlek, hälsa, politik, porr och entreprenörskap att avhandlas under nio program.
- Det här är ett program för alla som är nyfikna på sociala medier och vill lära sig mer, både nätentusiaster och nybörjare, säger producenten Karin Adelsköld.

Programledare är Johan Thorstenson, som tidigare jobbat med Vetenskapsradions teknikmagasin Tekno.
- Jag vill veta hur sociala medier påverkar oss och vad man själv kan göra för att maximera nyttan av nätet som socialt medium, säger Johan Thorstenson.

Det första programmet blickar tillbaka på 00-talet då sociala medier slog igenom i Sverige. Hur har utvecklingen på nätet sett ut under decenniet? Vilka var hoten och möjligheterna vi såg i början på 2000-talet? Hade vi anledning att oroa oss eller hoppas och vad står vi inför nu?

På nätet sänds i P1 måndagar kl. 10.03 med repris tisdagar kl. 00.03 och lördagar kl. 12.05.

Programmen direktsänds också via webb-tv, kan följas via Twitter på #panatet eller i programmets Facebookgrupp. Efter sändningen kan det ses på YouTube, höras igen på hemsidan eller tankas ner som en podcast.

För mer info se sverigesradio.se/p1/panatet

Pressbild:
Karin Adelsköld och Johan Thorstenson http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/840709_2000_1336.jpg 
Foto: Mattias Ahlm/SR

För mer information, vänligen kontakta:

Karin Adelsköld, producent
karin.adelskold@sr.se
0706-24 14 06

Johan Thorstenson, programledare
johan.thorstenson@sr.se 
0707- 235 235

Eva Sahlin, pressinformatör P1
eva.sahlin@sr.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista