Josefin Johansson. Foto: Kristin Montagu-Evans

Sveriges första humorpodd på P3:s hemsida

I morgon kl 12.00 lägger P3-komikern Josefin Johansson ut sin första poddsändning på sr.se/p3. Därmed är den första svenska humorpodden född.

– Podden kommer att bli som jag, glittrig, egocentrerad men full av karisma. Och förhoppningsvis stundom underhållande, säger Josefin Johansson, som fick idén genom att lyssna på brittiska humorpoddar som till exempel The Ricky Gervais show.

– Det slog mig att ingen släpper humor på podd i Sverige vilket är konstigt, folk gör ju webb-tv, youtube-sketcher och allt möjligt. Och eftersom mitt medium främst är radio kände jag mig manad.

I poddshowen pratar Josefin Johansson om världen ur sitt perspektiv tillsammans med en bisittare ur sin umgängeskrets och kända eller okända gäster.

– Det känns spektakulärt att få prova det här på en plattform som är så stor, alltså Sveriges Radio. Jag hade ju kunnat sitta på min kammare och skickat ut samma saker på nätet, men nu kommer förhoppningsvis nån höra det också.

Josefin Johansson medverkade i P3:s Pang Prego sedan starten i januari 2007 och i somras sände hon humorprogrammet Funky Town i P3 tillsammans med Kristoffer ”Kringlan” Svensson.

Pressbild Josefin Johansson
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/870876_1333_1999.jpg
Foto: Kristin Montagu-Evans

”Josefinito show” på 15-25 minuter publiceras torsdagar kl 12.00 i tio veckor på sverigesradio.se/p3/josefinito med start den 14 januari.

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".