Människor och tro: Hjälper böner i Trollhättan? Foto: Svt Bild

Människor och tro: Böner för Trollhättan

P1 fredag 15 januari kl 14.03 samt 16/1 kl 17.00 

Hopp, ilska och tro i Trollhättan. Ännu en vecka med motstridiga besked skakar personalen på SAAB. Hur håller man hoppet levande och kan böner till Gud leda till ett lyckligt slut för de tusentals Trollhättebor som berörs av en nedläggning av företaget?

En dispyt kring Guds namn på det malajiska språket har blottlagt religiösa spänningar i Malaysia. Flera kyrkor har utsatts för brandattentat eller vandaliserats i en schism, som utlösts av att icke-muslimer använt ordet Allah som översättning av det kristna ordet Gud. Vad ligger bakom det spända läget just nu och varför har skillnaderna i Malaysia, som länge varit det goda exemplet på religiös mångfald och samexistens, fått alltfler religiösa förtecken?

Oroligheterna fortsätter i Iran och nu befarar många att det blir nya våldsamheter i mitten av februari i samband med firandet av den islamiska revolutionen 1979. Hur har utvecklingen i Iran påverkat unga svenskiraniers syn på islam och deras sökande efter en identitet i exil?

Programledare: Tithi Hahn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".