Daniel Boyacioglu. Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR

P3 Text med poeten Daniel Boyacioglu

P3 söndag 24 januari kl 18.03

"Man måste skriva inifrån bubblan, annars faller hela boken".

Hör författaren Gunnar Ardelius i ett samtal om löpning, maraton, Morrisey, Håkan Hellström, långa boktitlar och konsten att skriva om krossade hjärtan och spirande kärlek.

Gunnar Ardelius är född 1981 och uppvuxen i Solna. Han debuterade 2006 med ungdomsromanen "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket", som inte bara översattes till en mängd språk så som engelska, franska och tyska, utan också blev nominerad till Augustpriset och fick utmärkelsen Slangbellan. 2007 kom hans andra bok, "När du blundar tittar jag".

Gunnar har kallats på en och samma gång ålderdomligt romantisk och nyckfullt samtida. I ett reportage diskuterar författaren Unni Drougge hur författare kan tjäna pengar i framtiden om det blir så att bokbranschen går samma öde till mötes som musikbranschen - att böcker blir gratis att ladda ned på nätet.

Och så blir det fler fina "textofonbidrag" från lyssnare runt om i landet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".