Tendens: Vad är en familjehemlighet?

P1 måndag 1 februari kl 11.03 och kl 20.03

Varje gång hans pappa, skådespelaren Carl-Ivar Nilsson, varit med i en veckotidning fick Pontus veta det genom sina kompisar som läst det hos frisören. Varje gång blev han lika orolig och tänkte; Har han kommit ut nu? Och så skyndade han vidare för att inte fastna i något samtal. På ett sätt kan man säga att Pontus Hjortén ärvde sin pappas hemlighet. Det var som om den låg inprogrammerad i hans DNA, säger han.

Alla familjehemligheter ärvs inte. Vissa skapar dem också av olika skäl. Denna vecka kommer Tendens att handla om familjehemligheter. I första programmet undrar frilansjournalisten Anneli Abrahamsson vad en familjehemlighet är? Hur hanterar vi den och hur skapas den? I programmet försöker hon rannsaka sig själv och hitta en förklaring till varför hennes egen familjehemlighet blev en hemlighet. Vad är det vi är så rädda för och vem vill vi undanhålla sanningen. Egentligen?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".