Radioteatern Samtid: Fru Hegnauer kommer

av Lisa Stadler.

Del 1: Lördag 6 februari 13.30, samt 8/2 19.03 och natt mellan 14-15/2 01.00

Del 2: Lördag 13 februari 13.30, samt 15/2 19.03 och natt mellan 21-22/2 01.00

Den här pjäsen handlar om aktiv dödshjälp och den väckte debatt i Schweiz när den hade premiär för några månader sedan.  Även här är frågan aktuell då ca 80% av svenskarna är för assisterad dödshjälp, medan socialministern är emot och inget parti i riksdagen driver frågan. Vi har i medierna fått följa svenskar som åker till Schweiz för att i företaget Dignitas regi avsluta sitt liv för ca 60.000 kronor.  

I Fru Hegnauer kommer får vi följa en man i 35-årsåldern,Thomas, som är dödssjuk och som nu har samlat sina närmaste kring sig i sitt hem. De sitter med sina kalendrar och försöker hitta en dag då alla kan vara lediga från sina jobb för att vara med när Thomas med professionell hjälp avslutar sitt liv.

Föreställningen kunde höras i en kortare version under Radioteaterns satsning Med örat mot Europa 2009 men sänds nu i en längre version i två delar.

Övers: Marc Matthiesen.
Ljud: Leif Bjärnling.
Prod: Marie Wennersten.
Musik: Malte Preuss.
Med: Peter Viitanen, Sunil Munshi, Lo Kauppi, Nadja Mirmiran, Mira Wiig.
Regi: Åsa Kalmér.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".