P3 Star med Joel Alme

P3 lördag 30 januari kl 14.03

Popundret från Göteborg, Joel Alme kommer till studion och pratar om när han valde bort hockeyn på elitnivå som sjuttonåring för att några år senare inleda en helt annan karriär i och med musiken. Cissi Wallin undrar också hur arbetet med Joels nya skiva ”Waiting For The Bells” har gått och hur den låter, och även varför han valt att helt sluta dricka alkohol.

Snart är det dags för alla niondeklassare att bestämma sig för vad de vill göra efter grundskolan. Fortsätta plugga, ta sabbatsår eller börja jobba. I P3 Star snackar vi karriärsval, kanske ett av de viktigaste och klurigaste valen man gör som tonåring.

Moa Svan åker till Bagarmossens skola och pratar med en studie- och yrkesvägledare som ger tips på hur man ska tänka när man inte bestämt sig än vad man vill göra efter nian, och varnar för de fallgropar som finns. Dessutom snackar vi med ett gäng niondeklassare om deras våndor. Vad är det som gör gymnasievalet så svårt? Och hur tänker de?

P3 Star med Cissi Wallin sänds varje lördag kl 14.03.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista