Melodifestivalen först och sist i Sveriges Radio

P4 tar det samlade greppet om Melodifestivalen och ger lyssnarna den totala inblicken i senaste nytt framför och bakom kulisserna - före, efter och under TV-sändningarna. Direktsändningarna från deltävlingarna börjar redan kl 19.30 och när kamerorna slocknat är det i radion de färska intervjuerna med vinnare och förlorare hörs.

Nytt för året är att programledare och kommentator Carolina Norén också bloggar och twittrar om allt som händer under melodifestivalveckorna.

- Jag sitter ju på en hel del värdefull information eftersom jag har tillgång till artisterna dygnet runt samt kan komma in överallt på området. Det blir nog en hel del både roliga och obehagliga sanningar som avslöjas, säger Carolina Norén, programledare och kommentator.

Förutom i direktsändningen hörs Melodifestivalen dessutom i både P4 Premiär och Lantz i P4. I P4 Premiär minglar Annika Jankell och Henrik Olsson som vanligt på festerna och på Melodifestivalens webbsida finns exklusiva filmklipp med närgångna intervjuer med artisterna. Krönikör är Ingela Pling Forsman som bjuder på personliga reflektioner från sina år med Melodifestivalen.

Hos Annika Lantz blir det varje fredag en presentation av bidragen inför deltävlingarna. En minut av låten spelas upp och en hård men rättvis panel hjälper till med omdömen kring bidragen.

- Melodifestivalen är både tradition och nyfödsel. Den är som våren, den knoppas vid samma tid varje år, men är oanfrätt av klimatförändringar. Melodifestivalen ger oss en trygghet som årstiderna inte längre kan ge, säger Annika Lantz.

Lyssnarna inbjuds också till att delta i omröstningen av den bästa Melodifestivallåten på Svensktoppen genom åren. Röstningen sker dels på Svensktoppens hemsida sverigesradio.se/p4/svensktoppen, men det går också bra att rösta i Sveriges Radios monter i arenorna under deltävlingarna. Vinnarlåt och artist presenteras i Svensktoppen, söndag den 7 mars, det vill säga dagen efter Andra chansen.

Melodifestivalen sänds lördagar kl 19.30 med start 6 februari. Lantz i P4 sänds fredagar kl 13.03 och P4 Premiär sänds lördagar kl 13.03.

Med anledning av OS sänds Melodifestivalen både i P4 och P3:

P4
6/2 Örnsköldsvik
6/3 Örebro (Andra chansen)
13/3 Stockholm (Final)

P3
13/2 Sandviken
20/2 Göteborg
27/2 Malmö

sverigesradio.se/melodifestivalen

Pressbilder:

Carolina Norén, programledare och kommentator för Melodifestivalen.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/893417_1336_2000.jpg

Foto: Mattias Ahlm/SR

Melodifestivalen i P4 med Annika Lantz, Annika Jankell och Carolina Norén.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/900407_2000_1450.jpg

Foto: Micke Grönberg/SR

Presskontakt:
Pernilla Willman, pressinformatör P4
pernilla.willman@sr.se

08-784 18 53
0708-27 86 69

Lena Henriksson, pressinformatör P4
lena.henriksson@sr.se
070-584 9817

Sveriges Radios presswebb - sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".