Konflikts arabiska respektive engelska versioner görs av Hiba Daniel och Kris Boswell. Foto: Stina Gullander/SR

Konflikt: blir ännu mer internationellt, sänds även på engelska och arabiska

Svensk version: P1 lördag 13 februari kl. 09.03
Engelsk version: P6 (89,6 MHz i Stockholm) söndag kl. 21.00
Arabisk version: P6 (89,6 MHz i Stockholm) måndag 15 februari kl. 17.30 
Radio Sweden över hela världen via kortvåg och satellit.
För lyssning och nerladdning på hemisdan sverigesradio.se/p1/konflikt

Under februari-mars kommer fyra Konflikt i engelsk och arabisk upplaga som ett samarbetsprojekt mellan SR International och Konflikt-redaktionen.

- Konflikt har, med sin skarpa blick och överraskande perspektiv, länge fördjupat sig kring internationell politik och samhällsutveckling på ett sätt som kan mäta sig med de stora drakarna i internationell media, säger Hiba Daniel som är ansvarig för den arabiska sändningen. Att erbjuda möjligheten att ta del av detta till lyssnare i arabvärlden känns både rätt och naturligt, säger hon.

Det första programmet handlar om nyväckt nationalism i Europa. Etablerade partier försöker hejda främlingfientliga krafters framryckning med projekt om nationell identitet och invandringskontrakt. Är det en bra idé? Hör om Gordon Browns Britishness, om franska regeringens försök att forma en fransk identitet, och en tidsanda där ”det svenska” blivit både lockelse och bekymmer för såväl lagstiftare som underhållningsindustri. I studion historikern Lars Trägårdh och den norske debattören Magnus Marsdal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".