Stefan Jacobsson driver skivbutiken Pet Sounds. Foto: Mats Lundgren.

Om musik: Där musiken aldrig tystnar

P2 söndag 21 mars kl. 14.00

Ett porträtt av Stefan Jacobsson som nu är inne på sitt fjärde årtionde i skivindustrin. Sedan 30 år driver han landets äldsta skivbutik Pet Sounds, vilken allt som oftast får celebra besök av världsartister som ryktesvägen nåtts av butikens intressanta sortiment.

För en tid sedan sedan hittade en jublande Quentin Tarantino en inspelning med Wanda Jackson där hon sjöng country på tyska! Stefans har järnkoll på sitt sortiment men ibland innehåller det  överraskningar för honom själv. Legendariska BBC-dj:n John Peel hittade en platta han letat efter i 30 år, och det internationella korridorsnacket har fått bland andra Björk, Little Steven och Elvis Costello att plocka på sig högvis med godbitar.

Stefan Jacobsson har genom åren tipsat nyfikna musikälskare om gammalt de missat såväl som nytt de inte visste om. Det är fler än Claire Wikholm och Örjan Ramberg som lämnat butiken med spännande bärkassar.

Programmet är gjort av journalisten Mats Lundgren, som tidigare gjort porträtt på Kristina Forsman, Tobbe Fall och Per Tjernberg i samma programserie.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".