Roger Wilson och Johanna Koljonen laddar inför Oscarsgalan. Foto: Olivia Mariette Borg/SR

P3 Kultur laddar inför Oscarsgalan

P3 söndag 7 mars kl 14.03

P3 Kultur laddar inför söndagsnattens Oscarsutdelning med ett program som dryper av galanörderi. Programledaren Johanna Koljonen får sällskap i studion av filmkritikerna Emma Gray Munthe, Niklas Eriksson och Roger Wilson för ett oändligt detaljerat samtal om de nominerade filmerna och branschhemligheterna bakom galaglittret. Bland annat diskuterar de varför finanskris är bra för Oscarsgalan och ifall homo har blivit det nya sjuk i vinnartippade filmer.

P3 Kulturs utsände Martin Degrell träffar manuförfattaren och regissöern Armando Iannucci, som är Oscarsnominerad för den hejdlöst roliga satiren "In the Loop". Iannuci pratar om sina inspirationskällor, värdet av mobbande humor och sin djupt pessimistiska syn på det politiska spelet. Två galahumorister – producenterna och manusförfattarna Ragnar Eklund och Pontus Andersson – berättar om det gråa arbetet med att skriva skämt för prisutdelare och konferencierer.

Dessutom analyserar P3 Kulturs Roger Wilson ännu en b-kändis-biografi, den här gången är det ex-supermodellen och före detta Top Model-domaren Janice Dickinsons "Everything about me is fake and I’m perfect" som avhandlas.

Med Johanna Koljonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".