Kaah. Foto: Johan Ljungström/SR

P3 Text med Kaah

P3 söndag 14 mars kl 18.03

”Ska man skriva en låt som inte är töntig måste man gå igenom rätt mycket. Filtrera bort töntiga saker.”

Kaah är en romantiker, artist och låtskrivare som kan konsten att förhöja den allra enklaste text till den mest finstämda poesi. Många med oss har undrat var han blev av och om det kommer en ny skiva snart. Svar på detta får vi i kvällens P3 Text då Daniel Boyacioglu åker till Studio Monica för att prata låttexter med honom. Tillsammans reder de båda även ut de, inom hiphopscenen, så viktiga begreppen töntigt och äkta.

Peter Alexandersson föddes i Göteborg 1973 men växte upp i Norrköping. Numera bor han i Stockholm. Under slutet av 1990-talet blev han soul- och funkartisten Kaah. Sedan första skivan "Kaahlender" har han släppt ytterligare tre soloskivor, den senaste 2003. 2006 släppte han en engelskspråkig skiva med sitt band SLS. Peter är också utbildad kommunikationsstrateg och driver ett produktionsbolag.

Mer i kvällens P3 Text: Förläggaren resonerar kring hur förlagsbranschen kommer att utvecklas i takt med att litteraturen blir alltmer digitaliserad. Och så blir det finfina textuppläsningar i vår Textofon!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista