Vem har slagit ner katten och stulit hans morrhår? Illustration: Jonas Böttern

Barnradion i P4: "Sagan om Konrad och katten" med bilder på Barnwebben

P4 måndag 22 mars kl 17.45

Sveriges Radios Barnradio har till denna saga gjort en extra satsning på Barnwebben där du kan titta på bilder samtidigt som du lyssnar på sagan. Du kan bläddra fram och tillbaka och lyssna i eget tempo på sverigesradio.se/barn.

En dag när Konrad sitter och klappar sin katt är det något som inte stämmer, katten verkar så ledsen. Då händer något mycket märkligt, katten börjar prata och berättar att han blivit av med sina morrhår! Här tar ett storslaget äventyr sin början och i jakten på morrhåren hamnar Konrad och katten på en massa konstiga ställen och möter en hel del underliga figurer, råttor på motorcyklar, fåfänga jyckar och läskiga hårdrockskaniner.

Illustrationerna är gjorda av konstnären Jonas Böttern och "Sagan om Konrad och katten" är skriven och berättad av Johannes Berg som bland annat jobbar som programledare i SVT B. Hans kärlek till radioteater är dock intakt sedan åren på P3 och det märks inte minst på hans mästerliga sätt att bygga upp ljudbilder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista