Verkligheten-redaktionen: Måns Mosesson, Shang Imam, Gustav Asplund och Magnus Arvidson. Foto: Stina Gullander

Sveriges Radio på Tempofestivalen

Dokumentära bussresor och live-bikt, världspremiärer och direktsändning - Sveriges Radio presenterar innovativa projekt och spännande möten på Tempo Dokumentärfestival 10-14 mars.

Dokumentära bussresor med världspremiärer

Första världspremiären hörs i en buss mellan Götgatan och Lundagatan - "Margit och Bosse - en kaffestory!" av Kicki Möller. Vid slutmålet i Bosses väskservicebutik bjuds det på kaffe och samvaro med dokumentärens huvudpersoner och programmakare.

Torsdag 11 mars kl 13.30, samling utanför Victoria, Götgatan 67

Lyssna till världspremiär nummer två, Susanne Björkmans dokumentär "Gör något nu!", i en buss på väg mot Skärholmens kyrka. Väl framme bjuder dokumentärens huvudperson, diakonen Gunilla Moshi, på kaffe och nybakta bullar.

Fredag 12 mars kl 13.00, samling utanför Victoria, Götgatan 67

Kino sänder direkt
Kulturradions filmmagasin Kino rapporterar direkt från festivalen på Södra Teatern. Intervjuer, reportage, mingel och mycket mer med programledare Roger Wilson.

P1 fredag 12 mars kl 18.00 Södra Bar, Södra Teatern

Live-bikt
P3:s samhällsprogram Verkligheten skapar ett helt ny scenformat och presenterar metoden "live-bikt". På scenen ett biktbås, en berättare som publiken bara ser fötterna på och en reporter som agerar präst. Fram växer berättelser som det egentligen inte är meningen att du ska höra. Medverkande: Shang Imam, Måns Mosesson, Rosa Fernandez och Gustav Asplund.

Lördag 13 mars kl 16.30 Kägelbanan, Södra Teatern

Susanne Björkman-stipendiet
Söndag 14 mars kl 14.00 delas det allra första Susanne Björkman-stipendiet ut. Susanne Björkman är en av Sveriges mest framstående radiodokumentärmakare. Genom sitt unika arbetssätt har hon visat vad tid, tålamod och nyfikenhet betyder i sökandet efter det som ligger strax under ytan, men som ännu inte låter sig formuleras i ord. Stipendiet delas ut till en dokumentärmakare som arbetar i Susanne Björkmans anda och går sin egen väg.

Tempo Dokumentärfestival äger rum 10-14 mars i Stockholm. Program och ytterligare information finns på: www.tempofestival.se

Pressbilder:
Susanne Björkman, dokumentärmakare
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/723770_1334_2000.jpg

Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR

Roger Wilson sänder Kino direkt från Södra Bar
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/838433_2000_1493.jpg

Foto: Mattias Ahlm/SR

P3 Verkligheten presenterar live-bikt; Måns Mosesson, Gustav Asplund, Shang Imam och Rosa Fernandez
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/829628_2000_1333.jpg

Foto: Mattias Ahlm/SR

Kontakt:
Pernilla Willman, pressinformatör Sveriges Radio
pernilla.willman@sr.se
08 784 18 53
0708 27 86 69

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".