Roger Wilson och Johanna Koljonen laddar inför P1:s Romanprisgala som de själva ska leda. Foto: Olivia Mariette Borg/SR

P3 Kultur: Panikbokcirkel inför Romanprisgalan

P3 söndag 14 mars kl 14.03

I morgon är P3 Kulturs Johanna Koljonen och Roger Wilson konferencierer på den direktsända Romanprisgalan i P1. För att utföra detta uppdrag på allra bästa sätt och vara maximalt pålästa så bjuder Johanna och Roger in till en panikbokcirkel dagen innan, i dagens P3 Kultur. De sammanstrålar med resten av redaktionen efter en veckas intensiv läsning och diskuterar kandidaterna till Romanpriset. Men det går undan – när P3 Kultur sammankallar en bokcirkel så avhandlas sex böcker på bara en timme!

Veckans program bjuder även på skvalande snusk och lyriskt litterär erotik när P3 Kultur dyker ner i enhandslitteraturens värld. Uppmärksammade romandebutanten Eli Levén berättar om de inspirationskällorna bakom de köttigare bitarna i hans bok "Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats" och skribenten Jessika Gedin avslöjar några erotiska textupplevelser i känsliga år. Bra och dåliga sexskildringar i text diskuteras vidare av Gustav Almestad, redaktör för en kommande antologi med erotiska texter, samt författaren och kritikern Elise Karlsson.

Med Johanna Koljonen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".