Ida Falk Winland, sopran. Foto: Snezana Vucetic Bohm/SR.

CD-revyn: Svenskt och internationellt

P2 söndag 28 mars kl. 12.03

CD-revyn går vidare i vårvintern med nytt på CD, denna gång med P2:s Artist 2007, sopranen Ida Falk Winland, som på ett nytt album sjunger sånger av Aaron Copland, Gösta Nystroem och Richard Strauss. Vid flygeln sitter Matti Hirvonen. Ida Falk Winland växte upp i en familj med musiker med mamma och moster är operasångerskor och pappa är cellist. Vid 9 års ålder började hon spela cello och piano, men det var först när hon var 19 år gammal som hon började med sången på Framnäs folkhögskola och senare på Operahögskolan i London.

Dessutom mer svenskt med göteborgsbaserade Trio Poseidon bestående av violinisten Sara Trobäck Hesselink, cellisten Claes Gunnarsson och pianisten Per Lundberg som här spelar Brahms dubbelkonsert respektive Beethovens trippelkonsert tillsammans med Göteborgs Symfoniker och chefdirigent emeritus Neeme Järvi. Programmet toppas med symfoniska dikter av Antonín Dvorák med Charles Mackerras och en ny inspelning av Johann Sebastian Bachs Magnificat för kör och orkester under ledning av Philippe Pierlot.

Vägvisare är Lars Sjöberg som lyssnat närmare på Franz Schuberts stråkkvartett nr 14 d-moll, "Döden och flickan" och väljer den bästa inspelningen på skiva.

Vägvisaren Curt Carlsson väljer bland inspelningar av Dmitrij Sjostakovitjs åttonde symfoni och i panelen den här vekcna återfinner vi Hanna Höglund, Magnus Lindman och Boel Adler. Programledare är Johan Korssell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".