Höga elpriser efter vargavinter - är det verkligen konsumenten som ska stå för bufferten? Foto: SVT Bild

Plånboken: Spänt läge på elmarknaden

P1 onsdag 17 mars kl 10.03 och 18/3 kl 00.03 samt 21/3 kl 14.03

Slutnotan för vargavintern verkar hamna på elräkningen, och många är husägarna som just nu väntar på ännu en elchock i fönsterkuvert. I Plånboken denna vecka träffar du Britt-Marie Munther, som med en inkomst på ca 9000 kronor i månaden ska betala januari månads elräkning på nästan 7000 kronor.

I Plånboken frågar vi oss hur priserna kan bli så otroligt höga – och är det verkligen konsumenterna som ska ha bufferten? I programmet träffar vi Villaägarnas Joacim Olsson och Svensk Energis VD Kjell Jansson.

Nu är det också nästan ett år sen som skräcken för glas i kyckling fick svenska livsmedelkonsumenter att välja bort kycklingfiléerna, SÄPO att lurpassa utanför kycklingfabrikerna och skolbespisningarna att växla över till fiskpinnar.

Det var ju bara det att det var ju… Inget. Inga livsmedelsterrorister, inte mer glas eller skräp i maten än vanligt, faktiskt. Och kyckling äter vi som vanligt igen. Om matlarm och glömska – i Plånboken denna vecka.

…Och så ska vi ta reda på exakt hur mycket fredagsmys som enligt experterna ryms inom kostcirkeln.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".