Odla med P1: Lena Redin, Maj-Lis Pettersson och Ulla de Verdier. Foto: Stina Gullander.

Säsongsstart för Odla med P1 – Sveriges Radios trädgårdsprogram

Måndag den 22 mars startar Odla med P1:s nya säsong. I premiärprogrammet svarar trädgårdsexperten Maj-Lis Pettersson på lyssnarfrågor i ett direktsänt telefonväkteri.

Efter den långa och snörika vintern finns det mycket att ta itu med på fönsterbrädan och i trädgården. Odla med P1 säsongsstartar med en direktsändning där trädgårdsexperten Maj-Lis Pettersson svarar på lyssnarnas frågor.

För den som inte har möjlighet att ringa just då öppnar Odla med P1 också en ny telefonsvarare för lyssnarfrågor.
– Vi kommer att välja ut frågor från lyssnartelefonen till våra program, och svaren kommer också att finnas på Odla med P1:s hemsida, säger producenten Ulla de Verdier. I år blir det dessutom möjligt att kommentera det man hört i programmen på vår hemsida.

Årets 20 program kommer att fyllas med handfasta odlingstips och inspirerande utflykter i det gröna. Det blir besök hos entusiastiska fritidsodlare och nyskapande trädgårdsmästare som delar med sig av sina idéer. Och så medverkar förstås hortonomen Maj-Lis Pettersson från Sveriges lantbruksuniversitet. Hon ger lyssnarna råd i direktsända frågeprogram tillsammans med programledaren Lena Redin.
– Jag längtar efter att få prata med lyssnare från hela landet – inte minst för att jag själv alltid lär mig något nytt, när Maj-Lis förklarar och ger tips, säger Lena Redin.

Mer info finns på sverigesradio.se/p1/odla – där finns också programmen för lyssning och nerladdning, även från tidigare säsonger.

Odla med P1:s lyssnartelefon: 08-784 39 56

Träffa Odla med P1 på Trädgårdsmässan 10 april
Odla med P1 medverkar på Trädgårdsmässan i Älvsjö, där Maj-Lis Pettersson och Lena Redin finns på Stora scenen i A-hallen från kl.11.30. Smakprov ur scenprogrammet kan höras i Odla med P1 måndag 12 april.

Odla med P1 sänds måndagar kl. 10.03 med repris kl. 00.03 samt lördagar kl. 12.05. Var fjärde vecka sänds programmet Odla med stadsgrönt på samma tider.

Pressbild:
Lena Redin, Maj-Lis Pettersson och Ulla de Verdier.  http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/701837_1333_2000.jpg  Foto: Stina Gullander

Kontakt:

Lena Redin, programledare
lena.redin@sr.se
018-17 40 29

Ulla de Verdier, producent
ulla.deverdier@sr.se  
018-17 40 26

Eva Sahlin, pressinformatör
eva.sahlin@sr.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista