Klara Zimmergren är domare. Foto: Jörgen Hinder

Vi i femman, semifinal 2: Nårunga skola i Vårgårda möter Tunaskolan i Lund

P4 måndag 5 april kl 12.03

Så var det dags för semifinal nummer två i den klassiska frågetävlingen Vi i femman. Nårunga skola i Vårgårda möter Tunaskolan i Lund. Klara Zimmergren är domare och Kim Ohlsson programledare.

Semifinalklasserna är de som återstår av de 200 klasser som tog sig vidare från höstens uttagningstävling och av dem som haft chansen att via webbtävlingen Revanschen ta sig tillbaka till tävlingen. För dem väntar nu en helt ny del av Vi i femman: semifinaler i Sveriges Radios regi. Tidigare har Sveriges Radio lämnat över mellan åtta och tolv klasser till SVT, i år bara två.

– Det känns väldigt roligt att följa klasserna längre i radio innan vi lämnar över stafettpinnen till SVT, säger Peter Larsson, projektledare för Vi i femman.

Fakta om Vi i femman:
- Vi i femman är Sveriges Radios allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet.
- Uttagningen i höstas engagerade cirka 60 000 elever i 3 300 klasser på 2 200 skolor.
- Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963. 1970 började även SVT sända Vi i femman.
- För att ta sig till finalen i Sveriges Television måste man först vinna på lokal och regional nivå samt därefter klara av två slutspelsomgångar i Sveriges Radio P4.
- 2009 vann klass 5A på Simrislundsskolan i Simrishamn.

Finalen av Vi i femman sänds i SVT Barnkanalen fredag 23 april kl 18.30. Mer info finns på sverigesradio.se/viifemman

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista