Ekonomi Ekot Annandagen - om Alliansen och företagandet. programledare är Brita-Lena Ekström. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Ekonomiekot Lördag Annandagen: Rosornas krig - till höger?

P1 måndag 5 april kl 16.03 och kl 22.05

Näringslivet är kluvet till regeringens företagarpolitik de senaste fyra åren. Det finns en utbredd känsla av att alliansen inte satsat på eller har förstått de små- och medelstora företagens betydelse för svensk ekonomi.

Tonläget mellan regeringen och Svenskt Näringsliv har den senaste tiden inte bara skruvats, utan utvecklats till ett slags Rosornas krig på högerkanten. Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann har anklagat företagen för att inte ta tillräckligt ansvar för de arbetslösa under krisen, och näringslivets företrädare har kritiserat regeringen för att vara populistisk och fokusera på fel saker.

Men har regeringen varit så overksam som kritikerna påstår? Eller är alliansen helt enkelt mer mån om att visa sig regeringsduglig än att värna om näringslivet?

Ekonomiekot Lördag Annandagen om alliansen och företagandet.

I studion: Stefan Fölster, chefsekonom Svenskt Näringsliv, Gull-Britt Jonasson, vd Finja Betong, Lotta Gröning, krönikör Expressen och Peter Wolodarski, politisk redaktör Dagens Nyheter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".