Ulrika Tegnér, som arbetar bland annat för naturskyddsföreningen och hållbart universitet, ger Lundaborna odlingstips för staden. Foto: Åsa Kjellman Erici

Odla med Stadsgrönt: Städernas odlingsboom

P1 måndag 5 april kl 10.03 och 6/4 kl 00.03 samt 10/4 kl 12.05

I säsongen första program tar Odla med Stadsgrönt en titt på den odlingsboom som sveper över världens städer.

– Vi ser hur man odlar upp parker, ödetomter, och bakgårdar i städer runt om i världen just nu, säger Björn Forsberg, forskare i miljö- och utvecklingsfrågor och författare. Det beror på flera saker, men bland annat har det att göra med livsmedelssäkerhet.

Odla med Stadsgrönt besöker en stad där intresset för odlandet är stort. I Lund samlas ett gäng stadsbor för att tillverka odlingskrukor av gammalt tidningspapper och få hjälp att så.  

Ju mer människor som bor i städerna desto viktigare blir det också att odla på höjden. Följ vår vertikalodling hela säsongen i programmet och på hemsidan. Stadsgrönts trädgårdsjournalist Eva Robild och programledare Petra Quiding monterar, planerar och sår. Dessutom  tipsar Eva om vad som kan sättas i jorden, inne och ute, även om man inte hunnit komma igång ännu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista