Livet och döden med eirc Schüldt. Danjel Nam, Veronica Johansson, Eric Schüldt, Roger Dackegård. foto: Mattias Ahlm/SR

Nypremiär: Livet & Döden med Eric Schüldt

P1 lördag 3 april kl 15.03

Säsongens första Livet&Döden handlar om extasen. Operan är av vissa ansedd som den mest sexuella konstformen - en del besökare utövar till och med under pågående föreställning oralsex till sina favoritarior i logerna. 

Men det är inte bara i operahusen som extasen är allmänt accepterad. Under en större rockkonsert genererar tusentals människor olika känslor som glädje-kärlek-hat-aggression och som sångare/ledare inför den uppeldade massan behöver man ett artistnamn. Joey Tempest tänker sej tillbaks till tidigt 1980-tal då han satt i gymnasieskolans bibliotek och visualiserade hur han och hans band skulle erövra världen. Han berättar om den remarkabla förvandlingen från privatpersonen Joakim Larsson till en av världens största rocksångare på 1980-talet. 

Teatervetaren och genusvetaren Tiina Rosenberg berättar varför sex till opera är det extatiskt optimala och varför den sexuella förförelsen alltid är farlig.

Programledare: Eric Schüldt

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista