Musikhjälpen återförenas

P3 torsdag 29 april kl 10.02-18.00

Idag direktsänder Jason, Ametist och Christer ”Musikhjälpen – återträffen” under åtta timmar i P3. Det blir livespelningar, godbitar från maratonsändningen i december, prat om hur de insamlade 5,7 miljonerna använts och önskemusik.

– Det känns pirrigt att träffa Jason och Christer igen eftersom vi kom varann så nära och så tog det bara slut plötsligt. Vi har inte hängt sen dess, bara träffats när vi delade ut pris på P3 Guld, så vi har mycket att ta igen. Jag vill veta vad de har haft för sig så det kommer lyssnarna också få reda på på torsdag, säger Ametist Azordegan.

Under Musikhjälpenveckan i december samlades 5,7 miljoner in till förmån för bekämpningen av malaria. Finn Norgren från Radiohjälpen berättar vilka biståndsprojekt pengarna gått till och hur det säkerställs att pengarna kommer fram och gör nytta. Förutom livespelningar i studion kommer det bara spelas önskemusik eftersom många låtar inte hanns med i december. Dessutom får lyssnarna reda på vilka som var de mest önskade låtarna.

Musikhjälpen 2009 sändes dygnet runt från en glasbur på Avenyn i Göteborg den 14-20 december i Sveriges Radio och SVT, en maratonsändning på 144 timmar. Programledare var Jason Diakité, Ametist Azordegan och Christer Lundberg.

Musikhjälpen – återträffen sänds i P3 torsdag 29 april kl 10.02-18.00 från Kanalhuset i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista