P2 Live Världens liv: Dubbelkväll på Stallet med Tradish och Krack

P2 söndag 2 maj kl. 20.00

Den gotländska kvintetten Krack och den danska trion Tradish med sångaren och gitarristen John Pilkington spelar irländsk folkmusik på sitt sätt. Både grupperna gästade Stallet i april.

Krack är fem eminenta instrumentalister som alla har sina rötter på Gotland. De har spelat tillsammans i 10 år och vann den riksomfattande tävlingen Musik direkt för några år sedan. Namnet Krack förpliktigar. Ordet används av irländska musiker som beteckning på det extatiska tillstånd musiker och publik kan uppnå när allting stämmer. Ett tillstånd av gränslös lycka.

Tradish är en betydligt yngre grupp, bildad 2008, men de tre medlemmarna har en lång och gedigen bakgrund i olika konstellationer hemma i Danmark. Repertoaren består av traditionella sånger och danser men också åtskilliga egna låtar. Bandets samspel har slipats fram under många, många spelningar på pubbar och festivaler. Mats Einarsson presenterar kvällens konserter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista