P2 Arkiv jazz: ”Jazz under stjärnorna”

P2 tisdag 11 maj kl. 21.30

Sommaren 1963 medverkade en rad framstående solister i radioprogrammet ”Jazz under stjärnorna”, som sändes från Sollidenscenen på Skansen. I P2 Arkiv Jazz får lyssnarna möta några av dem – som den svenska jazzlegenden Lars Gullin och den amerikanske New Orleans-klarinettisten Albert Nicholas, för att nämna ett par.

Det var sommaren 1959 som radioproducenten Olle Helander började presentera direktsända konserter under rubriken ”Jazz under stjärnorna”, ett populärt evenemang inte bara i radio utan även för stockholmspubliken.

Sommaren 1963 var Arne Domnérus orkester ”husband” och några av dess medlemmar framträder som solister här: tenorsaxofonisten Bjarne Nerem, barytonsaxofonisten Rune Falk, pianisten Jan Johansson och Domnérus själv. Men här finns också gäster som New Orleans-veteranen Albert Nicholas i ett par nummer, vi får också höra Toots Thielemans spela munspel, och ett par svenska jazzlegender dyker upp – trombonisten Åke Persson och barytonsaxofonisten Lars Gullin.

Programmet presenteras av Lars Westin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista