P2 Live jazz: Cecilia Stalin "Coltrane Away"

P2 tisdag 11 maj kl. 19.30

I serien Jazz i Studio 7 från Malmö presenterar P2:s Jazzradion en konsert med Cecilia Stalin och hennes "svengelska" kvartett som består av Karl-Martin Almqvist/saxofon, Adam Forkelid/piano, Ben Hazelton/kontrabas och Winston Clifford/trummor.

Här presenterar Cecilia Stalinett projekt som uppenbarligen ligger henne varmt om hjärtat. Det heter "Coltrane Away" och lejonparten består av John Coltranes kompositioner med nyskriven text av Cecilia. Det hela började som ett skolprojekt när hon studerade på New School i New York City. Hennes mentor på skolan Reggie Workman – som ju själv spelade med Coltrane i hans tidiga kvartetter – inspirerade Cecilia att gräva djupare i musiken, vilket hon berättar om i programmet.

Konserten är ett samarbete mellan Jazzradion och föreningen Jazz i Malmö. Cecilia fick sitt publika genombrott genom sitt samarbete med jazzgruppen Koop och deras låt "Waltz for Koop". Hon har jobbat som frilansare sedan 2004 och är verksam från London.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista