Gunnar Bolin, ny kulturkorrespondent på Sveriges Radio. Foto: Mattias Ahlm/SR

Gunnar Bolin blir Sveriges Radios nya kulturkorrespondent

Som Sveriges Radios nya kulturkorrespondent ska Gunnar Bolin följa och kommentera det internationella kulturlivet med hela världen som arbetsfält.
- Jag är rätt så "eurocentrisk" men jag lovar att vidga min horisont, säger Gunnar Bolin.

Gunnar Bolin är stationerad i Sverige men får hela världen som arbetsfält: Han ska följa och kommentera det internationella kulturlivet, göra reportageresor till stora evenemang och nyhetshändelser och hitta egna spår i den globala kulturen.

- Naturligtvis kan jag inte bevaka hela världens kulturliv heltäckande. Jag kommer att fortsätta att läsa mina tyska favoritsajter, ta del av kloka ställen där idé- och kulturdebatt från andra språkområden sammanfattas. Men jag kommer också se till att jag på olika sätt får en överblick över språkområden där jag idag inte har någon koll, säger Gunnar Bolin.

Den nya tjänsten som kulturkorrespondent är en del av Sveriges Radios kultursatsningar i år.

- Att vi även fokuserar på andra länders kultur är en spännande del av satsningen. Gunnar har varit "vanlig" korrespondent tidigare - han vet vad han ger sig in i arbetsmässigt. Att nu få ägna sig åt kulturfrågorna på heltid OCH vara korrespondent, passar honom perfekt, säger Ekots utrikeschef Christina Gustafsson Götze.

- Gunnar Bolin har ett stort och brett kunnande inom kulturområdet. Han kommer att med sitt öppna och nyfikna sinne ta med lyssnarna på spännande kulturella resor, säger programdirektör Björn Löfdahl.

Gunnar Bolin är född 1957 och har arbetat på Sveriges Radio sedan 1986. Sedan 1989 arbetar Gunnar på Kulturredaktionen där han bland annat varit programledare, kritiker och producent. Han har gjort ett flertal reportage från Tyskland och Österrike, varit Sveriges Radios utsände på filmfestivalen i Cannes elva gånger och dessutom krönikör på ett fotbolls-VM, två sommar-OS och två vinter-OS. 2001-2003 var Gunnar Bolin Sveriges Radios korrespondent i Berlin.

Pressbild:
Sveriges Radios kulturkorrespondent Gunnar Bolin.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/717990_2000_1333.jpg 
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Christina Gustafsson Götze, utrikeschef Ekot
christina.gustafsson@sr.se
08-784 70 90

Eva Sahlin, pressinformatör
eva.sahlin@sr.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista