P3 Pop med Lykke Li

P3 måndag 24 maj kl 21.03

Lykke Zachrisson var senast med i P3 Pop 2007. Då pratade hon och Sara Martinsson om Edith Piaf över ingefärsavkok i Lykkes föräldrars kök på Södermalm i Stockholm. Kort därefter släppte artisten Lykke Li sin första singel, och resten är som det brukar heta historia. I det här fallet svensk pophistoria till och med, för Lykke Lis internationella genombrott saknar snudd på motstycke. De senaste åren har hon delat sin tid mellan New York, L.A och Stockholm, ständigt i rörelse, ständigt på turné.

Men så någon gång i höstas försvann hon från radarn. Att det varit tyst från Lykke Li ett tag har sin naturliga förklaring – hon håller just på att spela in ett efterlängtat andra album. Men trots fullspäckat schema har hon till P3 Pops stora glädje tagit en paus för att komma på besök till studion och prata om det där verkliga som finns bakom alla rapporter om framgång och popularitet: om skapande, drivkrafter och tankar bakom ett ständigt förändrande, nyskapande artisteri.

Dessutom: Delorean svarar i telefon, det blir nytt från bland andra MF/MB och P3 Pops public servicegranne musikbloggen PSL står för veckans mini-mix!

P3 Pop - den bästa popmusiken just nu varje måndag 21.03-23.00. Programledare är Sara Martinsson.