Anna Carrfors Bråkenhielm Sommarvärd 5:e juli. Sommar i P1 2010. Sveriges Radio. Foto: Mattias Ahlm/SR

Sommar i P1: Anna Carrfors Bråkenhielm

P1 måndag 5 juli kl 13.00 och kl 22.12

Titel: medieentreprenör
Ålder: 43 år
Född på Vallby säteri i Vetlanda, bosatt i Stockholm
Debuterar som Sommarvärd

Framgångsrik och driftig mediaentreprenör. Tidigare vd och utvecklingschef på produktionsbolaget Strix Television. Köpte nordiska rättigheterna till Expedition Robinson 1996 och skapade tv-historia.

Började sin karriär som journalist och pr-konsult och extraknäckte på Smålandsposten. Grundare och vd för produktionsbolaget Silverback som såldes efter fem år för minst 60 miljoner. Avgick nyligen som vd och är rådgivare fram till årsskiftet. Ägare till Passion for Business, ett affärs- och karriärmagasin för kvinnor. Är en rastlös person som vill att det ska hända saker hela tiden.

– Mitt program ska handla om att bryta upp. Den ständiga jakten på frihet och handlingsutrymme. Lite om glädjen i att starta på nytt om och om igen. Om tryggheten i att ha fuck off-pengar eller bara förmågan att säga "fuck off" oavsett ekonomisk trygghet.

– Jag kommer självklart också uppmana alla svenska företagsledningar och styrelser att satsa på kvinnor. Överhuvudtaget kommer jag ägna en hel del tid åt manligt och kvinnligt både i yrkeslivet och privat. Och slå ett slag för att våga vara bråkig, kunna sälja, äga sin egen business och nyttan av att komma från landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".