Cirrus görs av Jan Wieslander, producent, och Josefin Modig, programledare. Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio

Premiär: Cirrus - direktsänt om vädret

P1 söndag 4 juli kl 08.05 samt 18.35

Nästan alla pratar om det. Vädret alltså. Och inte minst i tidningarna märks det ökade intresset för väderfrågor. Det märks också i brevskörden till väderprogrammet Cirrus som för tredje året sänds i P1.

I åtta program under hela sommaren ska meteorologer svara på lyssnarnas frågor om vädret. Det blir också en väderskola där vi förklarar lite mer kring olika väderfenomen.

Ny programledare i år är Josefin Modig.
- Vädret är jätteviktigt för mig. Speciellt på somrarna, då jag vill ha soligt och varmt väder. Jag följer prognoserna noga! Därför ska det bli riktigt roligt att få leda ett program om just väder.

Medverkande meteorologer från SMHI i Malmö: Erling Brännström, Mats Andersson, Anna Krahner, Christian Rosander och Lina Broman Beijar

Till programmet hör också en hemsida där man kan lära sig mer om väder och titta på Sveriges största väderbildsamling på nätet med över 260 bilder som lyssnarna skickat in.
www.sverigesradio.se/P1/cirrus

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".