Hugo och Josefin i Barnradion i P4. Foto: Tove Jonstoij/UR

Premiär för Hugo och Josefin i Barnradion i P4 - Allt är högtidlighet denna dag

P4 måndag 30 augusti kl 17.45

Idag är det premiär i Barnradion i P4 för Hugo och Josefin, Maria Gripes klassiska barnbok om Josefin som börjar skolan och möter en ny hård värld. Uppläsare är Jacob Ericksson.

Josefin har längtat efter att börja skolan hela sommaren. Men redan första dagen förstår hon att det inte alls kommer att bli så roligt som hon hade trott. I tvåan finns Gunnel. Gunnel kan konsten att förakta. Hon bara tittar på Josefin, så isar sig blodet. Josefin förstår snart att hon aldrig kommer att duga i Gunnels ögon. Men en dag dyker det upp en ny pojke i klassen. Han har konstiga kläder, pratar konstigt och täljer små trägubbar hela tiden. Det märkliga är att ingen är elak mot Hugo. Josefin kan inte tro att det är sant att Hugo vill vara hennes vän.

Hugo och Josefin av Maria Gripe sänds två veckor framåt, måndag-fredag kl 17.45 i Barnradion i P4. Tillsammans med tv-serien Vara vänner är radioserien en del av ett större material för vänskap och mot mobbning för åldern 5–10 år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".