Aida Pourshahidi och Sagal Omar Hussein. Foto: Maja Kristin Nylander

Radiorookies leder Morgonpasset helg i sommar

Aida Pourshahidi och Sagal Omar Hussein debuterar som programledare för Morgonpasset helg i sommar. Med start på lördag utforskar de fenomen som camping, kollektiv och bromance. 

– Det känns spännande, skitläskigt och som att vad som helst kan hända, säger Sagal Omar Hussein om att leda Morgonpasset helg tillsammans med Aida Pourshahidi i sommar.

– Det finns så mycket att säga och så lite tid. Jag gillar tanken på att berätta något som får folk att tänka till eller tänka om och dra nya samband, säger Aida Pourshahidi.

I sommar blir det en hel del snack med spännande och aktuella gäster i studion, panelen ”Killarna” och ”Låträddningen” där liveartister lagar ”trasiga låtar”. Morgonpasset helg-lyssnarna kommer också att få lära sig ett och annat om världen med hjälp av Kompiskorrespondenterna.

Om Aida:
Aida Pourshahidi är 22 år och från Göteborg. Hon pluggar journalistik och har jobbat med barn på museum utklädd till kinesisk prinsessa. Hon skriver listor och lappar om allt, kan pinsamt många hundraser och jobbar sakta men säkert på ett motorcykelkörkort. Aida skrattar högt och ofta men kan också bli duktigt arg ibland. ”Det är generellt mycket toppar och dalar. Vissa skulle kalla mig bipolär, jag väljer att se det som att jag är passionerad.” 

Om Sagal:
Sagal Omar Hussein är 28 år och har tidigare producerat filmer, drivit konststudios och jobbat inom vården. Hon bor i Göteborg och är uppvuxen i Nybro, Eslöv och Malmö. Sagal gillar att vara hemma i morgonrock och kolla på kvalitativ ”dag-tv” som Oprah Winfrey Show. Hennes livsdevis är ”ord är ord och att handling är handling så lev livet istället för att snacka om det.”  Sagal är bra på att festa på egen hand och minst lika bra på att skämma ut sig på kuppen.

Morgonpasset helg med Aida Pourshahidi och Sagal Omar Hussein sänds lördagar och söndagar kl 8.05-11.00, mellan den 19 juni och 22 augusti.
www.sverigesradio.se/p3/morgonpassethelg

Pressbilder

Aida Pourshahidi och Sagal Omar Hussein
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1110867_2000_1467.jpg

Aida Pourshahidi
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1110868_2000_1333.jpg

Sagal Omar Hussein
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1110869_2000_1333.jpg

Foto: Maja Kristin Nylander

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: www.sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista