Lo Kauppi och Stefan Ingves är sommargäster i Sisuradio

Sveriges Radio Sisuradio gästas av svensktalande sommargäster. Med premiär söndag 27 juni sänder Sveriges Radio Sisuradios program Sisu på svenska en serie sommarintervjuer med kända sverigefinnar och finlandssvenskar.

I säsongens första program medverkar Riksbankschefen Stefan Ingves som berättar om sin ungdom i Österbottniska Närpes. I kommande program diskuteras livsåskådning med Tuulikki Koivunen Bylund, biskop i Härnösands stift, och skådespelaren Tanja Lorentzon berättar om sin väg från Stockholmsförorten Tumba till Dramatens scen. Sångaren Love Antell från bandet Florence Valentin berättar om varför han är både svensk och finsk medborgare. Dessutom medverkar ordföranden i Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda, samt andra aktuella personer.

Gemensamt för alla sommargäster är att de har finländsk bakgrund och bor och verkar i Sverige. Sommargästerna väljer sin egen favoritmusik i programmet.

Årets sommargäster i Sisu på svenska:
Stefan Ingves, Riksbankschef
Lo Kauppi, regissör och skådespelare
Love Antell, soloartist och sångare i bandet Florence Valentin
Helena Benaouda, ordförande i Sveriges muslimska råd
Tanja Lorentzon, skådespelare
Nina Ramsby, musiker
Tuulikki Koivunen Bylund, biskop i Härnösand stift
Plus ett än så länge hemligt namn

Sändningstid: Programmet Sisu på svenska sänds i digitalradion och på Internet i SR Sisuradio på söndagar kl. 10.00 med repris kl. 21.00 samma dag. I Stockholmsområdet kan man höra programmet i P6 (89.6 Mhz) på söndagar kl. 10.00. Läs mer: www.sverigesradio.se/sisuradio

För mer information, vänligen kontakta:
Niki Bergman, producent
niki.bergman@sr.se
08-7842566

Erik Regnström, producent
erik.regnstrom@sr.se
08-7842579

Titti Berg Mark pressinformatör
titti.berg_mark@sr.se
08-7841810

Sveriges Radios presswebb: www.sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".