Musikalismer - Johannes Nebel och Håkan Engström Foto: Thomas Lunderquist

Musikmagasinet: Musikalismer

P2 måndag 28 juni kl. 12.30

Säsongstart. Musikalismer är tillbaka i Musikmagasinet i P2 med en ny säsong flyhänt filosoferande om och med musik! Del 1 av 11: Bäst före.

En måttstock för värde i musik är tidens tand. Den goda musiken motstår tidens nötande kraft. Den står emot mott och mal, rost och mögel och ter sig ständigt aktuell, relevant, fräsch och giltig. Eller är tanken på beständiga, tidlösa värden bara en myt, och jakten efter odödlighet en fåfäng kamp mot glömskans oförsonliga öde? Kanhända har all musik ett bäst före-datum som kan vara antingen kort eller långt, ibland så kort att musiken blir otjänlig redan innan man har hunnit smälta den, ibland så långt att man inbillar sig att den håller för evigt?

Musikalismer: Bäst före handlar om hållbarhet och mode i musik, om det hopplöst föråldrade, det utslitna, det envist långlivade och det retrokulturellt återkommande. Gäster i programmet är Håkan Engström, musikjournalist på Sydsvenskan och Johannes Nebel, chefredaktör för Opus, ett magasin för klassisk musik. Programledare är Jeanette Emt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".