Björn Ranelid Foto: Mattias Ahlm/ Sveriges Radio

P4 morgon med Björn Ranelid

P4 söndag 27 juni kl 08.05

Idag åker vi hem till Björns barndomsstad Malmö. Björn gör en vandring i sina forna barndomskvarter och sen har vi stämt träff med den legendariske fotbollsspelaren Roland Nilsson. Nilsson var landslagets högerback under många år, från slutet av åttiotalet till år 2000, då Nilsson slutade sin karriär. Han slog in en straff för Sverige i VM-kvartsfinalen mot Rumänien 1994 och var under slutet av karriären Helsingborgs IFs ordinarie straffläggare. Roland blev 1996 utsedd till årets HIF:are. Idag är han tränare i Björns gamla klubb Malmö FF.

Vidare i programmet bjuder Björn hem dig som lyssnar till sitt hus på Kivik. Där fortsätter fotbollssnacket med Marika Domanski Lyfors. Hon var förbundskapten för Sveriges damlandslag i fotboll 1996-2005. Hon har dessutom tränat Kinas damer. Nu jobbar hon som utbildningsansvarig på Svenska fotbollsförbundet.  P4 morgons reporter Anna Gjöres har också gjort ett hemma-hos-reportage hos Hammarbyspelaren Petter Furuseth och hans sambo Kajsa Flodin.

I Fråga Björn svarar programledare på frågan hur han tycker att man ska utveckla Allsvenskan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".