Sara Martinsson. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

P3 Pop sänder från New York

Programledaren Sara Martinsson tar med lyssnarna till indiescenen i världens mesta popmetropol när P3 Pop sänds från New York de kommande två måndagarna.

– New York har de senaste åren varit den absolut mest inflytelserika och trendsättande staden i popvärlden. Är det någonstans utanför Sverige P3 Pop ska vara är det just där, säger Sara Martinsson.

I det första programmet den 21 juni möter lyssnarna bland andra Victoria Bergsman från Taken by Trees, Marcus Joons från Korallreven och amerikanska bandet Beach Fossils.

Genom sina intervjuer både med musiker med rötter i staden och de som valt att flytta dit hoppas Sara Martinsson att P3 Pops sändningar sprider lite ljus över vad som gjort New York till världens absoluta popcentrum de senaste åren. Det blir dessutom musikaliska tolkningar av stadens ljud och stämningar via P3 Pops stående inslag minimixen.

– Jag hoppas att lyssnarnas ska få känslan av att vara på plats själva – ljuden, atmosfärerna, allt i staden som inspirerat musikerna verksamma där och som på så vis ligger bakom all fantastisk musik som kommit ur den lokala scenen kommer förmedlas i programmet.

P3 Pop från New York sänds måndag 21 juni och 28 juni kl 21.03-23.00.
www.sverigesradio.se/p3/pop

Pressbild Sara Martinsson
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1118515_1333_2000.jpg
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För vidare information, vänligen kontakta:
Maria Anderstam, pressinformatör P3
maria.anderstam@sr.se 
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: www.sverigesradio.se/press  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".