P3 Nyheter granskar de sociala politikerna

P3 måndag 6 september kl 13.02

P3 Nyheter fortsätter att granska valfrågor som är viktiga för unga väljare, idag med ett program om hur politikerna använder sig av nätet i kampen om makten.

Aldrig tidigare har så många väljare hängt på nätet som i årets val. Men klimatet är hårt och personangrepp och rasism är vanligt. P3 Nyheters program om valrörelsen på nätet handlar om politiker som i sitt valarbete lägger ut nidbilder på sina politiska motståndare. Om partiarbetaren som plussar sitt eget parti i kommentarsfälten utan att berätta vem han är. Och varför partiledaren står på ett halvtomt torg istället för att uppdatera sin status på Facebook.

Reportrar: Elin Joleby och Jonas Franzén.

Fram till valet granskar P3 fler valfrågor som är viktiga för unga väljare: rasism inom polisen och livet som papperslös. Med uppföljande studiodiskussioner på fredagarna.

P3 Nyheter granskar sänds måndagar och onsdagar kl 13.02-14.00 och de uppföljande studiodiskussionerna sänds fredagar kl 13.02-14.00 fram till valet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista