Clara Törnvall-Kulturnytt P1. foto: Mattias Ahlm/SR

Nystart för Nya Vågen: Kalla fakta och hatet mot teatern

P1 tisdag 31/8 14.03 och onsdag 1/9 18.15

Nya vågen, Kulturredaktionens direktsända debattprogram, nystartar denna höst med ännu vassare samtal. Clara Törnvall är tillbaka som programledare och introducerar en panel som lyfter fram det absolut bästa och sämsta med kulturveckans om gått.

Wikileaks öser ut rådata och populärkulturen älskar sina faktarabblande nördar. Nya Vågen om vår tids vurm för obefläckade fakta och rädsla för vinklade tolkningar och språkliga filter. När blev detaljerna större än helheten? Och hur mycket kalenderbiteri orkar vi med? I studion kulturskribenterna Malin Ullgren och Caroline Ringskog Ferrada-Noli.

Johan Klings bioaktuella film "Puss" är en elak skildring av en dysfunktionell friteatergrupp med självupptagna skådespelare. Hur många av klichéerna om teaterarbetare är sanna? Och varifrån kommer teaterhatet? Hör kulturredaktionens teaterkritiker Maria Edström i duell med teaterskeptikern Fredrik Strage.

Möt också Nya Vågens nya kulturpanel där Jenny Teleman, Eric Schüldt och Denise Rudberg tycker till om veckans kulturhändelser.

Programledare Clara Törnvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista