Maria Zihammou och programledaren Tomas Tengby. Foto: Tomas Tengby.

Meny med Tomas Tengby

P1 torsdag 14 oktober kl. 10.03

Tvärs över Medelhavet ligger Marocko, och i Meny denna vecka lagar svensk-marockanska Maria Zihammou mat från sin pappas hemland.

Det blir bland annat en saftig kycklinggryta med lök, saffran och russin, och så får lyssnarna veta hur man egentligen lagar cous cous, dessa fluffiga små gryn.

Menys reporter Nina Frogneborn återvänder till sin gamla högstadieskola och kollar vad eleverna lagar för mat i hemkunskapen i dag. För vad är husmanskost i dag - tacos och pizza eller vadå? Helt klart är i alla fall att Tore Wretmans panerade grisöron med inlagda rödbetor är helt utrotade.

I samband med detta efterlyser Meny din bästa husmansrätt - vinnaren får en kokbok.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".