P3 Planet: Sista stoppet - Tensta är världen och världen är Tensta

P3 lördag 9 oktober kl 18.03

Idag ger sig P3 Planet ut till slutdestinationer och stopp i alla dess former, runt om i världen och sänder från Tensta, sista centrumet på tunnelbanans blå linje norrut i Stockholm. Där finns bland annat Sveriges första hoppförmedling "Love Tensta". Varför behövs en hoppförmedling och hur gör man folk hoppfulla? Guleed Mohammed som är ambassadör för “Love Tensta” svarar och berättar att här, vid tunnelbanans slut, bor över hundra olika nationaliteter.

Guleed Mohammed tar med programledaren Joni Söderström Winter på en vandring genom Tensta, och stannar till vid kyrkan, konsthallen och fruktmarknaden. De pratar om att Sverigedemokraterna tagit sig in i riksdagen och Guleed säger att det ofta är “svenska samhället” som inte vill integreras i förorter som Tensta.

- Tensta är lokalt och globat, det är glokalt, här finns inga kriterier, du kan prata fem språk eller bara svenska, säger Guleed Mohammed.

Tensta Gospel Choir ger en smekning av amerikanska södern och med hjälp av P3 Planets korrar kastas vi från förortsbetong till öken, storstad och världens nordligaste surfhak.

Emelie Lindblom Carlsson åker till ett 240 mil långt stopp, i form av en hårt bevakad och minerad mur, i Västsahara. Anton Lind blir inbjuden till harjakt när han åker så långt tunnelbanan tar honom i Valparaiso i Chile, och i sitt pojkrum i Malmö sitter en bitter och förkyld Johan Casspe som kommit hem efter tio fantastiska månader i Kina.

Programledare: Joni Söderström Winter.