”Eating Animals”: Jonathan Safran Foer i P1:s Kosmo

På lördag sänder P1:s kulturmagasin Kosmo en intervju med den amerikanske succéförfattaren Jonathan Safran Foer som nu är aktuell med boken ”Eating Animals”.
- Om tjugo år kommer vi inte att ställa frågan: ”varför äter du inte kött”, utan ”varför äter du kött”, säger Johanthan Safran Foer.

Reportern Marie Lundström har som första svenska journalist fått en intervju med Jonathan Safran Foer. Intervjun sänds i P1 på lördag när Kosmo har tema ”kött”.
- Hur kommer det sig att man efter att ha skrivit två succéromaner och gjorts sig ett namn på den internationella litteraturhimlen väljer att skriva en bok som vill väcka debatt om köttindustrin?  Den frågan tog Marie Lundström med sig till New York, berättar producenten Marie Liljedahl.

 Det var när Jonathan Safran Foer skulle få sitt första barn som han började fundera på vilken mat han själv åt. Var kom middagens kött ifrån? Hur hade djuret levt innan det skulle tuggas av hans fru och barn?
- Om tjugo år kommer vi inte att ställa frågan: ”varför äter du inte kött”, utan ”varför äter du kött”. På samma sätt som synen på rökning svängde så otroligt snabbt i USA, kommer vi att se på köttätandet som allt mer avvikande och allt mer tabu, säger Jonathan Safran Foer. 

 Kosmo lördag 23 oktober kl. 16.03 med repris måndag 25 oktober kl. 18.15
Programmet kan också höras på www.sverigesradio.se/p1/kosmo  

Pressbild:
Jonathan Safran Foer. Foto: Marie Lundström/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/1311197_2000_1500.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Marie Liljedahl, producent
marie.liljedahl@sr.se   
08 784 12 85, 070 584 15 65

Eva Sahlin, pressinformatör
eva.sahlin@sr.se  
070-684 18 52 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista