Premiär i Radioteatern Klassiker: Rödluvan och vargarna av Angela Carter

En Rödluva och en varg som ni aldrig träffat förut, i en erotisk och subversiv saga skriven av en av Storbritanniens stora 1900-tals författare: Angela Carter, direkt för radio. Vem är god, vem är vild, vem är annorlunda?

Radioteatern introducerar radiodramatik av Angela Carter, av "The Times" rankad som nummer 10 på listan över Storbritanniens 50 främsta efterkrigsförfattare. Angela Carters berättelser är fantasieggande och humoristiska, vare sig det är romaner, teoretiska essäer eller radiodramatik. Hon är inte särskilt känd i Sverige; med Rödluvan och vargarna översätts, av Karin Lindeqvist, Carters radiodramatik för första gången till svenska.

I rollerna bl a: Shima Niavarani, Omid Khansari, Magnus Roosman, BasiaFrydman och Niklas Ek.

Improviserad cellomusik: Svante Henryson.
Regi: Marie Wennersten.

Efter föreställningen sänds två program: Ett studiosamtal med Karin Lindeqvist, översättare, Marie Wennersten regissör för föreställningen, samt Rasmus Malm, kulturjournalist och redaktör för Re:public. Studiosamtalet följs av programmet En varg i dig om vargen, människan och människovargen. Dmitri Plax berättar om några möjliga tolkningar av välkända gestalter, företeelser och ordspråk. Vad betyder skogen i olika kulturer, vilket är vårt förhållande till vargar, varför uppstår i princip samma sagor på olika platser och på olika språk och varför de århundrade efter århundrade? Ett möte med vargen i Rödluvans mörkaste skog...

Sändningstider:
Premiären äger rum 29 oktober kl. 19.03. Sänds även 31 oktober kl. 20.03 och natt mellan 6-7 november kl. 00.15 i P1.

Föreställningen samt kringprogram och extramaterial kommer dessutom att finnas på webben fram till och med 5 december:
www.sverigesradio.se/radioteatern

För mer information, vänligen kontakta:
Marie Jansson, pressinformatör
08-784 16 20
0708-69 27 23

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".