Håkan Jäder på jakt efter Hemingway i Pyrenéerna.

P4 Kultur med Håkan Jäder: På jakt efter mannen

P4 söndag 7 november 10.03

Det här programmet skall handla om att vara en man.
En "riktig" man.
Jag vet inte om jag har drabbats av nån slags 60 årskris, det kanske är så det är när man fattar att det börjar nynnas så smått på sista versen, men när jag tänker tillbaka och summerar mitt liv så inser jag till min förvåning att det är en grej jag missat i mitt liv som man, jag har aldrig varit en karlakarl, aldrig varit Macho.
Så jag får lust att ta tillbaka förlorad mark.
Jag börjar med att läsa om Ernest Hemingway, min ungdoms favoritförfattare, och för att verkligen finna den rätta stämningen så tar jag mig med bil genom Pyrenéerna till den lilla byn Burgette, ca 5 mil norr om Pamplona. Med mig har jag en riktig Hemingwayfantast, Kalle Karlin.
Och sen väl hemma igen i Sverige får jag för första gången i mitt liv hålla i en bössa. Jag följer med på älgjakt. Jag fällde visserligen redan för 10 år sen en älg, men det var med en Passat 88a, så jag vet inte om det räknas…

Bildtext: Håkan Jäder på jakt efter Hemingway i Pyrenéerna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".